Despre Aqua Fitness

Aqua Fitness

In luna februarie 2013, Bucharest Sport Club a lansat programul AQUA FITNESS intr-o locatie noua si ultramoderna - Bery Fitness & Spa Berceni.

Multe persoane au nevoie de miscare, dar de teama “impactului cu solul”, a loviturilor, juliturilor sau altor accidentari, renunta la exercitii. Multe persoane iubesc apa si isi doresc sa faca miscare, dar pentru ca nu stiu sa inoate, renunta la placerea de a intra in piscina.

AQUA FITNESS este programul care inlatura toate aceste bariere...si creaza cadrul perfect pentru a trai sanatos atat fizic, cat si psihic. Incercam aici sa va spunem clar ca, pentru a practica gimnastica in apa, nu trebuie sa stii sa inoti, nu trebuie sa fii inalt sau scund, slab sau corpolent, sanatos sau bolnav, tanar sau varstnic… poti fi absolut oricine si trebuie doar sa iti doresti sa te simti bine!

Inactivitatea fizica afecteaza starea de sanatate a tuturor oamenilor. Asadar, adaugati putina APA programului Dumneavoastra!

Pentru a va inscrie in programul nostru de AQUA-FITNESS, trebuie sa parcurgeti cativa pasi simpli:
1. Uitati de varsta, functie, pozitie sociala si prejudecati
2. Luati la Dumneavoastra:

  • costumul de baie
  • prosopul
  • papucii
  • cheful de distractie
  • tot stress-ul pe care il aveti de dat...pentru a primi in schimb relaxareCare este istoria AQUA FITNESS?

Dupa un grav accident petrecut in anul 1984, actrita italiana Eleonora Vallone a descoperit ca apa era solutia pentru problemele ei fizice si psihice.

Atunci, a inventat un numar de exercitii in apa (peste 2000), iar mai tarziu a creat la Roma o scoala la care au fost calificati primii instructori de gimnastica in apa.

In aceeasi perioada, America dadea semne de oboseala dupa marele succes al aerobicului promovat de Jane Fonda, un sport care a avut meritul de a aduce laolalta oameni de diferite varste, indiferent daca aveau sau nu pregatire sportiva.

Oamenii se intalneau pentru relaxare, pentru buna dispozitie, pentru a pierde din greutate sau… doar pentru prestigiu. Totusi, de-a lungul timpului, acest sport a provocat si probleme pentru multi, in unele cazuri, chiar probleme grave: tasari de vertebre, discopatii, hernii, probleme de circulatie, probleme ale oaselor, tahicardii etc.

In acest context, medicii si profesorii americani si brazilieni au inteles ca este necesara reducerea impactului cu solul. Dar cum? Foarte simplu, se pare, mutand exercitiile de gimnastica...in apa.

Astfel, a aparut gimnastica in apa sau ceea ce, in mod frecvent, intalnim sub denumirile de aqua fitness, aqua gym sau aqua aerobic.